Test: joggen met de kinderwagen

De zomer is eindelijk begonnen! Dan denk ik aan lange avonden in het park, picknicken, naar het strand maar eigenlijk denk ik als allereerste, o jee ik moet weer in bikini! Dus sinds een aantal maanden ben ik extra hard mijn best aan het doen om die hardnekkige ‘zwangerschaps’ kilo’s eraf te krijgen. Ja, ik noem het nog zo, maar wie hou ik nou eigenlijk voor de gek? Tijdens de periode dat ik borstvoeding gaf (t/m 5 maanden) had ik extra honger en vooral zin in alles wat zoet was. Dus onder het mom van- ik geef borstvoeding dus ik heb extra energie nodig-, at ik lekker alles wat los en vast zat. Als je dat eenmaal gewend bent, is het wel heel moeilijk om over te schakelen op alleen crackers, worteltjes en water.

Het vlees was dus zwak, heel zwak. Nou is het voor een moeder ook niet altijd makkelijk om te gaan sporten want waar laat je je kind? In de avond bij papa of een lieve buur, maar dan is er ook altijd wel weer wat. En wat ben je moe na een dag baby of werk+baby! Dus vanaf januari dit jaar ben ik consequent aan het joggen en doe ik thuis pilates. Ik jog dan in het weekend in de ochtend. Dit lukt me bìjna ieder weekend….je hebt natuurlijk ook wel eens een leuk feestje en dan voel je je de volgende dag toch niet zo best, of het is 35 graden zoals de laatste weken wel eens het geval was…. Wat doe je dan? Nou joggen mèt je kind dus! Ik ben de test aangegaan en ben gaan joggen met mijn zoontje in onze Bugaboo Cameleon 3.

Op pad

Eerst wat onwennig de nabij gelegen winkelstraat door. Mijn zoontje begon meteen te lachen, hij vond het wel grappig zijn moeder hupsend achter de wagen. Je moet wel een beetje opletten voor de stoepranden maar verder rent het best soepel. 1 hand aan de wagen, 1 hand los. We hebben veel bekijks, her en der stoten mensen elkaar aan en wordt er een bemoedigende opmerking gemaakt. Op zich niks mis mee, het motiveert ook wel. Vervolgens rennen we het park in, en dan begin ik de lol ervan in te zien. Het is gezellig èn je bent sportief bezig. Op een gegeven moment begin ik zwaarder te ademen en te hijgen en mijn zoontje kijkt me aan met een vragende blik (hij dacht vast: ‘nu al mama’?) maar met een glimlach terug was het voor hem ook weer duidelijk dat dat erbij hoorde.

Na een rondje van 40 minuten moet ik zeggen dat ik het geslaagd vond. Je moet je natuurlijk wel bedenken dat je even wat werk moet verrichten om de kleine mee te nemen en dat je zorgt dat je erna tijd hebt om te douchen etc maar verder is het top. Dus als je in het centrum van Amsterdam een kinderwagen voorbij ziet sjeezen, zwaai dan even!

Extra tips

– Check van tevoren of je kinderwagen het een beetje aankan. Minimaal 2 grote wielen is wel essentieel. Je hebt dus niet per se een Bugaboo Runner nodig.

– Laat je luiertas ed thuis. Alleen het broodnodige onderin de wagen.

– Neem zonnebrand mee voor de kleine of smeer hem al thuis in. (Zorg natuurlijk ook dat je kleine ok is anders wordt het een onplezierige aangelegenheid.)

 

Heb jij het al eens geprobeerd? En beviel het? Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Liefs

IMG_6300

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *