The ‘Milky Way’

Publiekelijk borstvoeden, dat durf ik niet hoor”,  “O nee, en dan al die mensen die naar je borsten staren”, ” Dat doe ik niet hoor want ik wil anderen niet tot last zijn”. Zonde, zonde dames, deze redenen om niet in het openbaar te borstvoeden beperken je alleen maar in je vrijheid….

Na een aantal weken op je roze, blauwe, grijze of zwarte wolk te hebben doorgebracht is het op een gegeven moment toch echt tijd om lekker eropuit te gaan. Even een flinke wandeling, eindelijk weer eens shoppen of gewoon lekker onder de mensen zijn. Ik had het op een gegeven moment wel gezien bij de plaatselijke drogist en AH dus op naar een langer van huis zijn. Voor de flesvoedende mama’s geen probleem, alles in de tas en gaan. Voor borstvoedende mama’s helaas iets minder eenvoudig: alles zit wel in de ‘lichamelijke tas’ maar er moet een ruimvallende doek/sjaal mee en er moet strategisch worden nagedacht over een prettige plek om te voeden, het liefst zonder al teveel risico’s op starende blikken of ongevraagde meningen…. Van de ene kant, wat maakt het uit waar je het doet?  Van de andere kant, op de Dam op een bankje is geen ideale plek, heb ik helaas aan den lijve ondervonden. Dus mijn ‘uitvinding’ was uiteindelijk de Bijenkorf in Amsterdam (ook op de Dam maar dan anders). Lekker rustig overdag, zeker met mooi weer, geen serveerster die je geregeld komt storen, je hoeft niet voor een godsvermogen te consumeren aangezien je wel even bezig bent èn je kan erna heel relaxt je kind verschonen en zelf naar het toilet! Dus dit werd mijn hot spot, helemaal top…..in basis wel ja. Maar je krijgt toch te maken met die blikken…die blikken waarvan je kan aflezen: ‘oh bah ik zit hier te eten en jij geeft je kind de borst!’. Maar ook ‘Oh wat goed dat je dat zo doet meisje’. Laten we nou allemaal afspreken dat we bij al die blikken gewoon ervanuit gaan dat ze er bewondering en respect voor hebben EN dat als je een blik niet kan plaatsen dan euhhh…. zijn ze vast gewoon jaloers. Ja! 🙂

Heb jij leuke, gekke of fijne ervaringen met openbaar borstvoeden? Laat het me hieronder even weten.

Een geinig filmpje hierover (misschien overbodig te noemen maar alles hierin is cynisch bedoeld hè  :)):

 

Liefs,

 

IMG_6300

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *