Dé sekstrends van 2016 (artikel voor Beautify)

Wil je weten wat hot is in bed? Dit zijn dé sekstrends voor 2016

Wie denkt dat seks gewoon seks is en altijd gewoon seks zal blijven, heeft het mis. Seks is namelijk, net als mode en beauty, onderhevig aan trends. We vroegen expert Eveline Stallaart wat nu gloeiend heet is.

Eveline is psycholoog én seksuoloog en weet daarom precies wat hot is tussen de lakens. Sinds 2013 heeft ze haar eigen seksuologie praktijk in Amsterdam, ESSH. Aan Beautify.nl verklapt ze wat de sekstrends voor 2016 zullen zijn.

UNISEKS SPEELTJES

Seksspeeltjes zijn helemaal terug van, nooit écht weg geweest. Vooral uniseks speeltjes zijn in opkomst, vertelt Eveline. Dit zijn pleziermakertjes waar zowel jij als hij van kan genieten. Als voorbeeld noemt ze de NO. 5 Vibrating Relaxer – P-Spot/G-Spot Vibrator, die speciaal ontworpen is om zowel de P-spot als de G-spot te stimuleren.

SEXTING VIA APPS

Elkaar pikante smsjes of appjes met sexy foto’s sturen was al hot. Eveline ziet dat deze trend zich verder doorzet. Vooral stelletjes die het druk hebben en hun seksleven wat willen ‘upspicen’, maken hier steeds meer gebruik van. En dan niet alleen via WhatsApp, maar ook via speciale apps, die in verbinding staan met speeltjes. Eveline: ‘Stel je liefde gaat naar het buitenland en je wilt toch wat spanning of je wilt elkaar plezieren, dan kun je als vrouw bijvoorbeeld een trillend eitje inbrengen. Hij kan dat dan via een app op zijn telefoon besturen.’

MEER KINKY

Dankzij de boeken en de film Fifty Shades of Grey, zijn SM en BDSM steeds meer geaccepteerd. Steeds meer mensen zijn aan het ontdekken of ze dit prettig vinden en of ze hier genot uit halen.

CLOSE SEKS

Iedereen heeft het druk-druk-druk. En je zit vaker op je telefoon dan je misschien doorhebt. Daarom willen we tussen de lakens juist meer aandacht voor elkaar. Het gaat niet om het bereiken van een orgasme, maar om de kwaliteit van seks. Om dichter bij elkaar komen en elkaar liefkozen.

MEER AANDACHT VOOR SEKS IN JE RELATIE

Steeds meer mensen hebben door hoe belangrijk een goed seksleven voor je relatie is. Eveline: ‘Vaak vonden mensen het wel prima als hun relatie een 9 was en hun seksleven een 4. Maar nu beseffen ze dat het belangrijk is dat beide cijfers een voldoende zijn.’

Wat heeft Eveline voor tips als je je seksleven wilt opkrikken? ‘Goede seks begint bij jezelf,’ zegt ze. De seksuologe ziet vaak dat jonge mensen heel erg bewust zijn van hun lichaam. Vrouwen zijn vaak gefixeerd op het krijgen van een orgasme en mannen maken zich zorgen of hun erectie wel blijft. ‘Als dit herhaaldelijk gebeurt kan je een seksueel probleem ontwikkelen. Zoek dan op tijd hulp. Focus niet te veel op presteren, geniet vooral van seks.’

 

Bron: Beautify.nl

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *