Must-read: Seks & Borstvoeding

Heb je even? Ik heb een heel belangrijk weetje voor je. Alle mama’s, mama’s-to-be en ook papa’s wordt aangeraden dit zeker even te lezen!

Het geven van borstvoeding heeft een grote invloed op je (net weer op gang gekomen) seksleven. Ik heb gemerkt dat heel weinig dames hiervan op de hoogte zijn.

Misschien herken je het wel, na de verplichte 6 weken (wachten), ga je het weer voorzichtig proberen met je partner. Jullie vinden allebei spannend en hopen dat het fijn zal zijn. Heel vaak loopt het dan toch uit op een teleurstelling…. Zeker voor de dame voelt het anders. Lichamelijk, maar ook de beleving is vaak heel anders dan voorheen. Troost je, je mag hier de hormonen (weer ;)) volledig de schuld van geven. Tijdens het geven van borstvoeding worden vrouwen namelijk minder snel seksueel geprikkeld en minder vochtig omdat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam laag is. Veel vrouwen hebben, mede door deze hormoonschommelingen, het eerst jaar na de bevalling minder behoefte aan seks. Op zich prachtig geregeld door de natuur want een ‘zogende vrouw’ moet zogen en daarom nog niet opnieuw zwanger raken…

Tips van mij als seksuoloog:

  • Gebruik zolang als je borstvoeding geeft ook glijmiddel tijdens de seks.
  • Temper de verwachtingen en probeer er toch van te genieten.

Onthou ook vooral dat zodra je stopt met borstvoeden, je gevoel, zin en vochtigheid (in veel gevallen) weer zal zijn als voorheen. Dus geniet van het feit dàt je borstvoeding kan geven aan je kleintje en deze bijzondere momenten samen. En wees gerust, op seksueel gebied wordt het vanzelf weer als vanouds*.

Ik hoop dat je wat aan mijn weetje hebt gehad en ik je heb kunnen geruststellen, iets voor je heb kunnen verhelderen of erin wijzer heb kunnen maken. Mocht je je mening of ervaring hierover willen delen (eventueel anoniem), heel graag! Laat dan een reactie achter, misschien kan jij er anderen weer mee helpen. Alvast bedankt!

Liefs,

IMG_6300

 

 

 

 

*Ik ben me er natuurlijk bewust van dat er situaties zijn waarin alles niet wordt als vanouds. Excuus als je je in dit stukje misschien tekort voelt gedaan. Ik hoop dat je begrijpt dat ik schrijf over de meerderheid van de gevallen.

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *