Mijn eigen ‘Private Practice’: ESSH

“Ben jij ècht seksuoloog?”, ” Net als Goedele Liekens?”,  “Oh bah zeg”, “Wat VET, vertel eens het gekste wat je ooit hebt meegemaakt”. “O dan heb ik een vraagje voor je, een vriend van mij….”, “Kan ik jou euhhh, straks even spreken?” Dit is een kleine greep uit de reacties die ik te horen krijg als ik mensen vertel dat ik seksuoloog ben. Als we met een groep mensen uit eten zijn en mijn beroep komt ter sprake dan hoor ik mijn man aan de andere kant van de tafel al zuchten...het eerst komende half uur (als hij pech heeft uur), weet hij al wat er door mij verteld gaat worden.

Mannen kunnen er vaak niet zoveel mee, worden er wat onzeker van, bij uitzondering vinden ze het leuk en willen ze meer weten. Vrouwen daarentegen vinden het meestal bere-interessant! Ze vragen me de hemd van het lijf.

Maar inderdaad, ik ben seksuoloog, werkzaam in mijn eigen praktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health) in Amsterdam Oud-Zuid. Een praktijk waar iedereen terecht kan die hulp of advies nodig heeft op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties (ook tijdens en na de zwangerschap).

Helaas heeft zowel de term als het beroep een stoffig karakter, men vindt het vaak zweverig of vaag, of men denkt dat een seksuoloog mensen alleen maar vertelt hoe ze seks moeten hebben. Allemaal ten onrechte! Daar komt nog eens bij, dat het bezoeken van een seksuoloog voor veel mensen nog steeds een torenhoge drempel heeft. Echt heel jammer want het is een stap die je zet naar een beter seksleven en/of een betere relatie. In plaats van járen samen aanmodderen, met alle gevolgen van dien…

Dus mocht je je door voorgaande zin aangesproken voelen: schaam je niet, je bent niet de enige, maar doe er vooral wel wat mee.

Voor meer informatie kijk op www.essh.nl en houd deze blog in de gaten voor interessante weetjes en tips! Ik hoop echt dat ik o.a. door middel van Oh Mama het taboe van seksuologie af kan halen. Dat vind ik een mooi streven!

Liefs,

IMG_6300

 

 

 

 

 

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *