Had niemand me dit even kunnen zeggen?! #@$

Babyhaar op mijn hoofd….Moeder Natuur why?!!Facetune

Lieve mama’s, mama’s in spe en voor alle nieuwsgierigen, er is iets waarover jullie moeten weten: Babyhaar. Nee, niet de lieve zachte haartjes op een babybolletje, maar de wispelturige korte haartjes die veel mama’s hebben als hun kindje rond de 8/9 maanden is.
Adrenaline tijdens de eerste dagen nadat je baby geboren is, ok mooi bedacht Moeder Natuur. De ‘anticonceptie-werking’ van borstvoeding, Natuur I get it, maar babyhaar bij mama’s daar snap ik toch helemaal niks van. Wie heeft dat bedacht?!!
Toen ik stopte met borstvoeden had ik ineens bizar veel last van haaruitval. Niet fijn maar ach, je weet dat je die volle(re) bos van tijdens je zwangerschap weer in moet leveren, dus ik was erop voorbereid dat ik mijn vertrouwde slierterige stro-haar weer terug zou krijgen. Was het maar zo’n feest want enkele weken later verscheen er langs mijn hele haarlijn, heel veel korte haartjes die er enorm dol op waren hun eigen leven te leiden.

Daar loop ik nu een klein jaar later nog steeds mee rond….Het is nu iets langer, dat wel, maar nog steeds best oncharmant. Met een beetje pech tref ik een regenbui en heeft mijn coupe veel weg van die van Geert Wilders. Dus bij deze zijn jullie op de hoogte van wat kan gebeuren of ben je nu extra blij dat dit jou niet is overkomen.

En ach, een jaar lang bad-hairdays is een kleine ‘price to pay’, ik weet het………. maar toch!

Tips:
-Koop een hair straightner-to-go.
-Kijk of je kapper het wat kan verbeteren.
-Of in mijn geval, wachten……heel lang wachten….

Hebben jullie dit ook?  Ik hoor het graag, altijd fijn om te weten dat je medestanders hebt.

Liefs,

IMG_6300

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *