Het vrouwencondoom…zo dus.

Vandaag is het (inter)nationale dag van het vrouwencondoom. Het vrouwencondoom bestaat al tien jaar, maar is nog steeds behoorlijk onbekend in westerse landen en niet makkelijk beschikbaar.
Tijd om dit product eens nader te bekijken. Zie hier mijn demonstratie van het vrouwencondoom FC2.

Vandaag organiseerde Dance4life in samenwerking met Female Health Company een vrouwencondoom pop-up workshop op het centraal station van Amsterdam. Oh Mama was erbij en sprak met Denise van Dijk, zij is werkzaam voor de producent en uitvinder van het vrouwencondoom: Female Health Company en ze is verantwoordelijk voor de Europese en Afrikaanse markt. “Het grote voordeel van het vrouwencondoom is dat vrouwen zichzelf hiermee kunnen beschermen tegen ongewenste zwangerschappen of seksueel overdraagbare aandoeningen. Zo houden ze de regie over hun eigen gezondheid.”
“Het vrouwencondoom is genaamd FC2 oftewel Femidom en is gemaakt van nitriel, een erg fijn materiaal met veel voordelen over het mannelijke latex condoom. Het geleidt bijvoorbeeld lichaamswarmte waardoor het natuurlijker aanvoelt dan een mannencondoom, ook kan nitriel zowel op water als op olie gebaseerde glijmiddelen aan, terwijl een latex condoom scheurt als er olie bij komt.”

Douzen Kroes heeft het vrouwen condoom ook nader bekeken, zie het filmpje hieronder (het lijkt een zwarte foto maar je kan het in het midden starten):

 

 

Facts:

Merk: Female health company
Soort: Femidom Vrouwencondoom
Belooft: Aangename optimale bescherming die je in eigen hand hebt.
Kosten: € 5,75 voor 3 stuks

 

 

Bron: Telegraaf.nl en Instagram Dance4Life

 

 

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *