Liever vandaag dan morgen..

Je hebt samen met je lief besloten ervoor te gaan! Een kindje in the making….Super spannend en ook een beetje eng want zal het überhaupt wel lukken…of lukt het misschien al meteen en ben je volgende maand zwanger? Zoals je misschien in een eerdere blog-post hebt kunnen lezen was voor mij het eerste punt van toepassing. Het zwanger worden lukte helaas niet zonder hulp van doktoren. Hierdoor heb ik zoveel informatie/tips gekregen over zwanger worden, en ook als seksuoloog weet ik er het nodige van, dat me dit heel nuttig leek met jullie te delen.

Relaxt seks hebben zou volgens veel wetenschappers dè tip zijn. Nu is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan: hoewel het samen proberen zwanger te worden nog zo romantisch klinkt, verandert de ‘laten-we-de pil-weggooien-en-eens-kijken-wat-ervan-komt-’seks na een paar verwoede pogingen al snel in de ‘ik-ben-vruchtbaar-dus-moeten-we-het-nú-doen’-seks.  Dit werkt niet echt lust-verhogend en zo is er van relaxte seks al geen sprake meer.

Maar hoe doe je dat dan, relaxt seks hebben en de kans op een zwangerschap vergroten? Hier de belangrijkste tips:

 1. Allereerst is het belangrijk om dat glaasje wijn even te laten staan en het bij maximaal 1 kopje koffie (of 1 glas cola, of 1 reep chocola ;)) per dag te houden. Ook drugs en stress hebben een slechte invloed en verlagen aanmerkelijk de kans om zwanger te worden.
 2. Creëer de gelegenheid met je partner.  Steek bijvoorbeeld kaarsjes aan, kook lekker voor elkaar en geniet van elkaars gezelschap. Richt de situatie zo in dat jullie uiteindelijk ontspannen seks kunnen hebben wanneer jullie dat willen.
 3. Tijdens de seks is het belangrijk om je gedachten niet af te laten dwalen naar de afwas of vuilnis die nog buitengezet moet worden. Probeer je hoop en verwachtingen uit te schakelen. Ga op in het moment en geniet!
 4. Goed voorspel is erg belangrijk om de kans op een zwangerschap te vergroten. Hoe vochtiger je bent, hoe makkelijker de zaadcellen hun doel bereiken.
 5. Gebruik geen speeksel als glijmiddel. Het werkt net als veel glijmiddelen zaaddodend. (Het glijmiddel Preseed is wel geschikt.)
 6. Het missionaris-standje en ‘op zijn hondjes‘ zijn de meest gunstige posities. Hierbij komt de penis het dichtst bij de baarmoeder.
 7. Zorg dat je als man eerder een orgasme krijgt dan de vrouw. Tijdens de seks ligt de baarmoeder precies goed gekanteld voor een bevruchting. Wanneer de vrouw een orgasme bereikt, denkt het lichaam dat de daad voorbij is en dus kantelt de baarmoeder weer terug.
 8. Probeer binnen 45 minuten na de seks zelf ook klaar te komen. Dit zorgt voor de meest optimale vochtigheid waardoor de zaadcellen hun weg goed kunnen afleggen en worden de zaadcellen de goede kant op ‘geduwd’ door de samentrekkingen van de baarmoeder.
 9. Blijf na de seks ongeveer een kwartier liggen. Probeer voor die tijd niet naar het toilet te gaan. Met je benen omhoog liggen kan, maar is niet per se nodig. Gewoon horizontaal is goed genoeg.
 10. Zorg dat je goed in je vel zit. Positiviteit heeft een gunstige invloed.
 11. Zorg voor een goed gewicht en beweeg voldoende (teveel sporten is daarentegen ook weer ongunstig).
 12. Gebruik geen (liever nooit) producten als vaginale douches of sprays.
 13. Last but not least: Ga op tijd naar een dokter. De huisarts gaat vaak pas echt iets doen als je een jaar aan het proberen bent, maar als jij denkt dat er iets niet goed zit zou ik zeggen: (tussen ons gezegd en gezwegen) ga echt naar de dokter en zeg desnoods dat je al een jaar aan het proberen bent. Het scheelt een lange tijd je extra zorgen maken of zoals bijvoorbeeld in mijn situatie kon ik sneller van start met de medische molen…

Heel veel succes, probeer er lol in te (blijven) hebben en hou het positief. Hopelijk mag jou ook gauw het 2-streepjes-wonder overkomen!

 

Mocht je dit lezen en nog meer handige tips hebben, ik hoor het graag! Laat een reactie op Facebook achter of hieronder via het formulier.

Liefs,

eveline stallaart seksuoloog

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *