Happy Hairdo: De Half-Bun

oh-mama sexuoloog seksuoloog

Mijn kapsel-repertoire was eens aan iets nieuws toe. In een gemiddelde week heb ik geföhnde losse lokken, een staart en als het teveel regent of mijn haar net niet meer zo fris is, gewoon hop omhoog in een knot. Dat laatste is dus helaas erg vaak het geval… Totdat ik de de half-bun ontdekte: heb je toch een klein beetje een hipster-feel 😉 en is heel fijn als je van die korte baby-haartjes hebt. Tout Hollywood loopt ermee, in Amsterdam zou het zelfs weer een beetje op z’n retour zijn maar aangezien ik er nog niet mee ben doodgegooid ga ik er ook eens lekker mee variëren.image2

HOW TO
Begin met handdoekdroog haar. Spray wat beach-spray of salt-spray in je haar.

Draai willekeurige plukken met beach of salt spray erin om je vinger en ga zo door al je lokken. Laat even zo zitten.Ga vervolgens met je handen door je haren voor beachy golvende lokken.

Föhn je haren droog of laat je lokken aan de lucht drogen en pak dan een elastiekje (doorzichtige zijn het mooist, je hebt fijne bij Skins Cosmetics of gewoon bij Etos of Kruidvat maar die zijn wel wat minder vriendelijk voor je haar).

Pak het bovenste gedeelte van je haren (de voorste plukjes mogen lekker casual loshangen) en maak een staart achterop/bovenop je hoofd. Heb je dik haar? Pak dan geen haar dat onder je ogen komt, anders wordt het teveel voor de knot.

Wikkel deze nu in een knot en zet vast met schuifspeldjes, óf maak meteen een knot met één elastiekje, óf haal je staart voor 1/3 door het elastiekje en laat het zo zitten met rest van de staart eronder uit piepend.

Voilà!

Hier nog wat extra inspiratie:

[smartslider2 slider=”3″]
Liefs,
eveline stallaart seksuoloog
Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *