De lustpil, een optie?

essh oh-mama seksuoloog
Mijn publicatie in de Telegraaf (pagina 4) van vandaag.

Wat een onzin zo’n middel’

Marjolein Hurkmans

AMSTERDAM – Een pil om meer zin in seks te hebben? Bijna de helft (46 procent) van de vrouwen moet er niet aan denken die te gaan slikken. Geen zin is geen zin, zo zeggen zij op www.vrouw.nl.
En dat terwijl 30 procent van onze lezeressen juist in galop naar de apotheker zou gaan als zo’n pil op de markt zou komen. De overige 24 procent zegt de pil nu niet nodig te hebben, maar in overweging te nemen als de seksdrive afneemt of de partner (7 procent) daarom vraagt.

Ingeborg Timmerman, seksuologe en psychotherapeute en verbonden aan het seksuologisch expertisecentrum in Haarlem, vindt een lustpil voor vrouwen geen foute vinding. „Maar vooral omdat mensen met problemen in de slaapkamer daardoor eerder contact op gaan nemen met een therapeut. Ze komen dan misschien in de hoop op een pilletje dat alle problemen in bed snel en simpel oplost, maar we kunnen ze helpen op een andere manier.”

Charmant

Want dat zo’n pil de problemen op kan lossen voor vrouwen met verminderde lustgevoelens, gelooft ze niet echt. „Er is meestal veel meer aan de hand, maar mensen vinden het – onterecht – moeilijk om erover te praten. Vaak zit het ook in de relationele sfeer. Als je als vrouw een goede minnaar hebt, krijg je vanzelf meer zin. Misschien is een pil die mannen charmanter maakt en zorgzamere minnaars wel net zo effectief.”Jacky Lispet

Model en journaliste Jacky Lispet is het helemaal met haar eens. „Wat een onzin zo’n pil. Ik hoop niet dat mannen verwachten dat dat een soort standaard wordt? Als je nooit meer zin hebt in je partner, denk ik dat er daar iets niet helemaal goed gaat. Dan heb je geen pil nodig, maar moet je elkaar terugvinden. Of een nieuwe partner zoeken…”

Eveline Stallaart, als seksuologe verbonden aan www.vrouw.nl, voegt daaraan toe dat de pil die in 2017 op de markt komt, eigenlijk alleen bedoeld is voor vrouwen die Eveline Stallaart door medische problemen geen lustgevoelens hebben. „Omdat er een stofje in de hersenen ontbreekt. Maar dat is echt een hele kleine groep. Ik denk dat die baat kunnen hebben bij de lustpil. Want hij werkt niet zoals viagra. Een man hoeft maar zo’n pil te slikken en hij heeft weer een werkzaam instrument. Bij de pil voor vrouwen is dat niet het geval. Die moet dagelijks worden ingenomen en heeft ook nog eens vervelende bijwerkingen, zoals misselijkheid en vermoeidheid.”

Boodschappen

„Het gros van de vrouwen die geen zin hebben in seks, heeft gewoon te veel andere dingen aan haar hoofd: de kinderen die misschien wakker worden, de boodschappen die nog gedaan moeten worden. Tegen al dat gepieker helpt die pil niet. En misschien moeten we ook accepteren dat we niet altijd wilde avonturen tussen de lakens hoeven te beleven. Er zijn nou eenmaal periodes in onze levens dat seks naar de achtergrond verdwijnt. Omdat we bijvoorbeeld borstvoeding geven. Zo heeft de natuur dat geregeld. Daar is niks mis mee.”

Yogalerares en feelgoodcoach Meike Meinhardt uit Haarlem vindt de lustpil voor vrouwen vooral overbodig: „Juist de anticonceptiepil zorgt ervoor dat de zin in seks afneemt. Ik geloof er zelf meer in dat wanneer je tevreden bent met jezelf en geniet van die energie, dat je seksdrive dan hartstikke gezond is. Dus waarom pilletjes slikken?”

 

Bron: Telegraaf.nl

Voor meer informatie over mijn praktijk: ESSH.nl 

Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *