Libido killers (Oh Mama in de Telegraaf)

Naar aanleiding van de lancering van Viagra voor vrouwen in Amerika afgelopen weekeinde vroegen we aan jullie welk cijfer je jouw eigen libido geeft. Van de 368 vrouwen die de poll beantwoordden geeft maar liefst 13 procent haar seksleven een 1.
48 procent geeft haar seksleven een 6 of minder. Seksuoloog Eveline Stallaart zet de vier libidokillers op een rijtje.
libidokillerkop

Slecht voor het libido

1. Het lijstje in je hoofd

Erover nadenken dat je de vuilnis nog buiten moet zetten. Of wat je aan moet naar dat feestje. Veel vrouwen hebben van alles aan hun hoofd en tijdens de seks stopt het piekeren niet. Dit kan ervoor zorgen dat de opwinding of zin als sneeuw voor de zon verdwijnt.

2. Onzekerheid

Hoe meer je focust op de angst dat je misschien niet goed bent in bed, hoe minder goed het zal gaan. Je verliest je opwinding en het kan zijn dat je daarom ook niet vochtig wordt als vrouw of je erectie verliest als man.

3. Medicijngebruik

Bepaalde anticonceptiepillen (bijvoorbeeld de Diane-pil) en antidepressiva kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt in seks.

4. Borstvoeden

Hoe prachtig ook dat je als vrouw je kindje kan voorzien van borstvoeding, het heeft een kleine bijkomstigheid: je wordt minder snel seksueel geprikkeld en minder vochtig omdat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam laag is

5. Geen zin willen maken

Geen zin willen maken is ook een ‘libido killer’. Zin in seks komt niet uit de lucht vallen. Je moet er wel moeite voor willen doen. Creëer een fijne sfeer, neem eens initiatief of ga eens in op de voorzet van je partner ook als je niet meteen zin hebt. Je zal zien dat je er dan vaak vanzelf plezier in hebt en zin van krijgt.

Tips om je libido te verbeteren:

  • Goed communiceren met je partner in het bed maar ook erbuiten. Open zijn over wat jullie wel en niet fijn vinden in bed kan onzekerheden wegnemen en zo kan je je beter ontspannen en overgeven aan alles wat je voelt.
  • Voldoende bewegen, gezond leven en stress vermijden.
  • Stoppen met roken. Roken heeft een direct effect op je bloedvaten. Deze gaan in de loop van de tijd dichtslibben waardoor het bloed minder krachtig kan stromen. Een minder krachtige bloedstroom zorgt voor een minder krachtige erectie. Het uitblijven van een erectie kan zorgen voor veel onzekerheid.
  • Je lichaam en geest in balans is de samenvatting voor een goed libido!

Over Eveline Stallaart

Eveline is seksuoloog, werkzaam in haar eigen praktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health) in Amsterdam Oud-Zuid. Een praktijk waar iedereen terecht kan die hulp of advies nodig heeft op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties (ook tijdens en na de zwangerschap). “Naast mijn werk als seksuoloog heb ik een blog genaamd Oh Mama. Hiermee hoop ik seksuologie wat meer uit de taboesfeer te halen, en hoop ik jullie te vermaken, verrassen en verwonderen. Want seks kan zó leuk zijn!”

Bron Foto: Telegraaf.nl
Like & Volg Oh Mama 🙂
Like de Oh-Mama Facebook-pagina! En blijf zo op de hoogte van nieuwe posts.
INSTAGRAM
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *